home

Bakkaåno Camping & Gjestegard

Campingen er en idyllisk helårs familiecamping på Sør-Vestlandet, mellom Egersund og Flekkefjord, langs Nordsjøveien. Den ble etablert i 1993 av Erna og Eivind Urdal og har nå holdt på i over 20 år.

Forhistorie til gardsbruket går tilbake til 1897 da det første huset ble bygget på garden. Det ble også bygget et fjøs og en høyløe som er det bygget som står i dag. I 1980 tok Eivind Urdal over garden og bygget det nåvœrende huset. I 1993 startet Eivind og sin kone Erna campingplass etter at det i 1991 hadde blitt åpnet for at konene på gårder måtte få anledning til å skape sin egen arbeidsplass på garden for å forbedre økonomien i landbruket. Erna og Eivind dro på studietur til Østerriket og der ble en gnist til å starte campingplass tent.

1995 skulle bli et spennende år da det ble bygget to nye utleiehytter på campingplassen og en tredje i 1997. Sanitœranlegget ble på den tiden også bygget ut to ganger.

I 1998-2001 ble den gamle driftsbygningen på garden restaurert til Gjestegarden Gardshotell med sju rom og selskapslokale i Fjosen. Det har vœrt en kontinuerlig utbygging av hytter og plasser til faste vogner og i dag har vi sju småhytter, to 5-mannshytter og en 6-mannshytte i tillegg til 130 faste gjester.

Etter 20 års drift i 2013 feiret vi med et stort jubileum over to dager hvor danske danseband Kandis og lokalband Santor spilte opp til en flott fest.

I 2014 fikk campingen en ny eier etter at datter, Birgitte, tok over driften. Det ble bygget et påbygg til festlokalet Løo for å kunne ha et utvendig område som også egnet seg til sommerselskap.

Etter to år med "innkjøring på campingdrift" har Birgitte og ektemann Martin tatt over det meste av drifta. På garden drives det nå med skogbruk og hobbygriser og høner utenom utleie til ferie og fritidsplass. Som femte generasjon på garden er det en œre å få bygge videre på det som er blitt skapt litt etter litt av tidligere generasjoner.

I 2015 ble det besluttet nytt sanitæranlegg spesielt nær døgngjestarealet. En renovert møkkjeller ble nå forvandlet til et moderne fellesanlegg.

Håper du tar turen innom og hilser på og at du synes plassen er paradis på jord, det synes vi.

GPS koordinater: 58.361556, 6.310026,17